* ORGANIZAM TABERE SI EXCURSII.

* CONTACT: 0723.762.728

Pelerinaj Bulgaria-Grecia-Italia – cu minicroaziera pe Marea Adriatica august 2017

Bari-Basilica-Nicola-BR800Plecare: 28 August 2017

Ziua 1:  Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Kulata – Salonic. Intalnire cu grupul ora 06:45 la Parcul Izvor (statia Metrou Izvor), plecare ora 07:00 pe traseul mentionat. Iesire din tara se face traversand Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse. Traversam Bulgaria, aceasta tara care isi pastreaza numele si credinta ortodoxa din cele mai indepartate vremuri, (respective din sec. IX) si vom vizita cu acest prilej Manastirea Rila, situate la 1147 m altitudine fata de nivelul marii, intr-un cadru natural deosebit, si anume inconjurata de padurile Muntelui Rila. Acest loc de reculegere ales de calugarii care au construit lacasul cu dragoste si daruire reda si azi prin linistea si puritatea rugaciunii crestine. Aici se afla moastele Sf. Ioan de Rila. Drumul continua catre Grecia si vom poposi in Salonic. Cazare hotel 3*.

Ziua 2: Salonic – Kalambaka – Igoumenitsa – Bari ( ferry boat). Mic dejun, tur panoramic la orasului Salonic si vizita la Catedrala Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir. Salonicul a fost fondat in 315i.Hr, de catre Regele Macedoniei, Casandru si i-a dat orasului acest nume dupa numele sotiei sale, sora lui Alexandru cel Mare. Dupa aceasta frumoasa vizita ne indreptam catre Meteora, regiune cu 1.100 de stanci, de diferite dimensiuni si forme, pe al caror crestet sunt construite in sec. XIV in jur de 24 de manastiri. Vizitam Marele Meteor si Sf. Stefan. Vizita se incheiei cu oprire la Atelierul de fabricare a icoanelor bizanine si a altor obiecte de cult religios de unde ne putem si achizitiona icoane unice si unde de fiecare data se organizeaza o tombola, iar darurile primite sunt cadouri de suflet. Ziua noastra continua cu drumul catre Epir, aceasta regiune cu maslini seculari, si ajungem la Igoumenitsa, port si poarta a Greciei catre lume. De aici ne imbarcam pe ferry boat traversand Marea Adriatica si vom ajunge la Bari- Italia. Cazare pe Ferry Boat cabine interioare de 4 persoane.

Ziua 3: Bari – Pompei – Napoli – Roma. Dupa debarcarea de pe ferry boat ne indreptam catre Pompei, vechi oras roman, care dupa eruptia vulcanului Vezuviu din anul 79 d.Hr, ramane ascuns sub cenusa pana in 1748 cand a fost redescoperit. Acest oras a ramas impietrit in activitatile cotidiene ale romanilor de alta data, ale celor care au format candva Colonia Cornelia Venera Pompei . Tur panoramic al orasului Napoli, cel mai mare oras din sudul Italiei , strajuit de Muntele Vezuviu pe de-o parte si de cealalta parte de Golful in care se gasesc Insulele Capri si Ischia. Orasul Napoli a fost intemeiat de greci si este unic in lume datorita numarului de 448 de biserici situate numai in acest oras. Si cum ‘’toate drumurile duc la Roma’’, si noi incheiem aceasta frumoasa zi stabatand drumul catre Roma. Cazare hotel 3* ( Hotel Laurence3* sau similar).

Ziua 4: Roma. Mic dejun. Aceasta zi este dedicata vizitarii Vaticanului, acesta Stat ecleziastic de jumatate de km. patrat, care este condus de Papa. Vaticanul  este cel mai mic stat si din punct de vedere al suprafetei cat si al numarului de locuitori: Vizitam asadar Muzeelor Vaticanului si Capela Sixtina, cea mai de seama comoara artistica  europeana, pictata de Michelangelo. Este construita intre anii 1472 și 1483, in timpul papei Sixtus al IV-lea, de unde si-a luat numele. Este locul in care se tin Conclavurile Cardinalilor atunci cand se alege papa. Dimensiunile Capelei Sixtine corespund dimensiunilor Templului lui Solomon; Basilica San Pietro, care este ridicata pe 15.000m patrati, fiind cea mai mare biserica din lume, este ridicata pe locul martiriul Sf. Apostol Petru. Constantin Cel Mare a construit prima biserica pe acest loc, in anii 319-329; vizitam Piaza di Spagna – renumitul loc al intalnirilor, Biserica Trinita dei Monti si Celebra scara Scalinata di Trinita dei Monti; Fontana di Trevi care este cea mai mare si  cea mai frumoasa fantana de care sunt legate atatea legend; Piaza Navona cu celebrele fantani, Pantheonul , Colloseum si multe alte obiective turistice minunate in acest oras unic in lume (in functie de timpul ramas la dispozitie). Cazare hotel 3* ( Hotel Laurence3* sau similar).

Ziua 5: Roma – Manoppello – Pescara – Bari. Mic dejun. Deschidem aceasta zi cu traversarea Apeninilor catre Pescara si ajungem la Manoppello, locul unde se afla Sfanta Mahrama pe care este imprimat chipul Mantuitorului: Sfanta Veronica este cea care la intampinat pe drumul Golgotei pe Mantuitorul si care i-a sters fata plina de sudoare si durere. Chipul mantuitorului este imprimat pe aceasta bucata de panza tesuta din lana foarte fina si este prima icoana nefacuta de mana de om, considerate “mama a tuturor icoanelor’’,  pastrata in sanctuarul capucin “Sfanta Fata’’ din Manoppello. Pe masura ce ne apropiem mai mult de altarul unde este expusa Sfanta mahrama, chipul mantuitorului se contureaza si se coloreaza, distingandu-se astfel chipul Sfant suferind. Sfanta mahrama nu este nici pictata, nici colorata cu nici un fel de pigment. De aceea se numeste Icoana nepictata de mana de om. Dupa aceasta vizita in locul aceasta plin de divinitate, ne continuam drumul catre sudul Italiei, catre Bari. Cazare hotel 3*.

Ziua 6: Bari . Mic dejun. In aceasta zi ne inchinam la Catedrala Sf. Nicolae din Bari, locul unde se afla moastele Sf Nicolae, izvoratoare de mir. Catedrala a fost ridicata in 1089 si a durat 110 ani. Scopul a fost unul clar si anume de adapostire a sf moaste care au fost aduse din Mira Lichiei (Demre) situat in sudul Turciei. Catedrala din Bari mai gazduieste una dintre cele mai semnificative sculpturi romanice: o „catedra“, adica un tron episcopal, din secolul al XI-lea. In biserica se afla preţioasele mozaicuri, un baldachin susţinut de coloane impodobite cu imagini, sculpturi de animale şi figuri mitologice. Cripta Sfantului Nicolae are 26 de coloane, susţinand capiteluri bizantine şi romanice. Muzeul bisericii detine numeroase si importante opere de arta, o colecţie de sfesnice din secolul al XII-lea, donate de regele Charles I de Anjou. Timp liber la dispozitie pentru cumparaturi,  explorarea orasului, odinioara port infloritor, principalul centru italian din punct de vedere politic, militar si comercial din intreg Imperiul Roman de Rasarit. Imbarcarea pe ferry boat pentru a traversa Marea Adriatica si a face o minicoroaziera pe acest brat al Mediteranei care desparte Peninsula Italica de Peninsula Balcanica. Strabatem Stramtoarea Otranto si ajungem in Marea Ionica care strajuieste tarmul vestic al Greciei. Debarcam in jurul pranzului la Patras- Grecia. Cina + mic dejun + pranz pe ferry boat .

Ziua 7: Patras – Mega Spilaio – Loutraki. Patras este poarta occidentala a Greciei, oras comercial datorita acestui port cu deschidere catre lume. Patras are  o istorie de patru milenii, este locul martiriului Sf. Andrei. Vizitam Biserica Sf. Andrei cea mai mare biserica din Balcani si Fantana Sf. Andrei. Ziua continua cu vizitarea Manastirii Mega Spileo, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, construita in anul 362, aceasta imensa pestera care adaposteste manastirea a pastrat si Icoana Maicii Domnului Panagia Megaliospiliotissa – se presupune a fi facuta de Sf. Apostol Luca iar materialul folosit este mastic (un fel de plastic) si ceara.  Despre aceasta icoana se crede ca este prima icoana a Maicii Domnului. Manastirea este prima din Grecia, a numarat si 450 de calugari, de-a lungul vremii a suferit foarte multe incedii, in care s-au pierdut sfinte odoare si o multime de manuscrise rare. Astazi adaposteste foarte multe moaste si aceasta icoana unicat. Manastirea este situata la 1000m altitudine fata de nivelul marii, de aceea peisajul care ni se desfasoara in fata ochilor este de-a dreptul unul spectaculos, unic. Cazare hotel 3* in Loutraki.

Ziua 8: Luotraki – Atena.  Mic dejun. Incepem ziua cu vizitarea Manastirii Sf. Patapie, cunoscut ca tamaduitor al bolilor rare. Asezata pe inaltimile Corintului, la aproximativ 700m fata de nivelul marii, manastirea pastreaza si capul Sfintei Ipomoni – mama imparatului Constantin Paleologul, ultimul imparat bizantin – si o parte din Moastele Sfantului Nikon. In aceasta zi vom vizita Atena: Construit pe ruine antice, orasul Atena este cunoscut atat ca leaganul clasic al civilizatiei europene, cat si ca un oras modern, plin de viata. Stanca sacra a Atenei gazduieste templele considerate drept cele mai importante monumente ale lumii, deoarece au influentat arhitectura intregii omeniri de-a lungul timpului. Aceste adevarate opere de arta au fost construite la sfarsitul secolului 5 i.Hr., cand in timpul domniei lui Pericle, Atena antica isi cunostea apogeul. Templele sunt decorate cu sculpturi deosebite ale zeilor si au fost construite in cinstea Atenei, zeita patroana a orasului; vedem Piata Omonia si Sintagma, Parlamentul, Universitatea, Biblioteca Nationala, Stadionul Olimpic (locul unde s-a desfasurat prima Olimpiada Moderna in 1896). Cazare Atena hotel 3*.

Ziua 9: Atena- Lamia – Paralia. Mic dejun. Plecare spre Paralia-Katerini, traversam  Canionul Tembi – Manastirea Sf. Parascheva, unde se afla si Izvorul Tamaduirii, ridicata in secolul al XIII-lea. Traversand raul Pinios pe podul suspendat, ajungem la  Sf. Paraschevi  care este  protectoarea nevazatorilor si tamaduitoare a bolilor de ochi. Canionul Tembi celebrat de poetii greci ca locul favorit de frecventare al lui Apollo si al muzelor. Ajungem in Paralia, care este considerata perla staiunilor de pe litoral grecesc al Marii Egee. Cazare hotel 3* in Paralia Katerini.

Ziua 10: Paralia – Kulata – Ruse – Bucuresti. Mic dejun. Ora 07:30. Plecare spre tara. Sosire in Bucuresti in functie de trafic si formalitatile vamale.

Pret: 675 Euro/Pers.*

Supliment camera single hotel: 225 €

Supliment cabina single ferry boat: 150 €

Servicii incluse:

– Transport autocar

– Autocar la dispozitie pentru toate zilele  circuitului

– Cazare 7 nopti cazare  cu mic dejun (hotel 2* si 3* )

– Cazare 2 nopti ferry boat

– Cina + mic dejun+ pranz pe Ferry Boat la intoarcere de la Bari la Patras.

– Ghid local in Roma, Napoli si Atena;

– Taxa de intrare in  Roma;

– Ghid insotitor/Preot de grup din partea agentiei  pe toata durata excursiei

Servicii neincluse:

– Intrari la obiective;

– Cheltuieli personale si tips (25 euro/pers.)

– Orice nu este specificat la “tariful  include”.

Observatii:

* Tariful afisat este final (fara costuri ascunse) pentru care se emite factura, chitanta si contract de prestari servicii.

* Daca nu se intruneste numarul de participanti, tariful se recalculeaza sau se va reprograma pentru o alta data.

* Conducatorul de grup poate modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei (sa schimbe ordinea de vizitare a unor obiective sau sa le inlocuiasca partial).

* Clasificarea hotelurilor corespunde cu standardele existente in Italia.

* Distributia camerelor de hotel se realizeaza de catre receptia hotelului asistata de catre insotitorul de grup.

* Insotitorul de grup/Centrul nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

* La frontiera este obligatorie detinerea unei carti de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data plecarii.

* Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte  exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Pentru minorii care calatoresc fara parinti si au fost incredintati unui tutore, este necesar acordul ambilor parinti exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat precum si cazier juridic pentru persoana care ii insoteste.

Adaugati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *