* ORGANIZAM TABERE SI EXCURSII.

* CONTACT: 0723.762.728

Descopera bijuteriile oferite de orasele Balcik si Varna mai si septembrie 2017

Balcik

Plecare: 12 si 26 Mai, 22 Septembrie 2017

Ziua 1: Plecare din Bucuresti la ora 06:30, de la parcul Izvor, pe ruta Constanta – Manastirea Techirghiol  (in anul 1928, primul patriarh al Romaniei, Miron Cristea cumpara in statiunea balneara Techirghiol o vila modesta cu 16 camere, infiintand un sanatoriu preotesc pentru clerul din intreaga tara. Mai tarziu, Patriarhul Justinian, in epoca comunista, a incercat sa salveze Sanatoriul Preotesc de la Techirghiol si astfel, in anul 1951 aduce aici de la stana regala de la Sinaia, o bisericuta de lemn, infiintand un schit de maici si facand din sanatoriu o anexa a schitului) – Capul Kaliakra (este un promontoriu stancos care se ingusteaza spre sud, deasupra Marii Negre si cuprinde o cetate medievala si o rezervatie naturala) Varna, cazare si cina.

Ziua 2: Mic dejun. Deplasare spre Balcik, in drum, oprire la Manastirea Alagea din Stanca (a fost amenajata in galeriile unor pesteri care au fost afectate de cutremure, reprezinta unul dintre cele mai vechi asezaminte religioase de pe teritoriul Bulgariei, fiind infiintata in sec. XIII si locuita de  calugarii hermiti). Balcik (in perioada 1913-1940 a apartinut de Regatul Romaniei, impreuna cu restul Dobrogei de Sud, in urma celui de-al Doilea Razboi Balcanic (iunie-august 1913). In 1940, Cadrilaterul, inclusiv Balcicul, a fost redobandit de Bulgaria) – se viziteaza: Castelul Reginei Maria (numit si „Cuibul Linistit” a fost construit ca resedinta pentru Regina Maria a Romaniei, in perioada in care Cadrilaterul a apartinut Romaniei. Castelul este compus din sase case, cate una pentru fiecare copil al Reginei Maria. Tot din dorinta Reginei Maria a fost construita si Capela Stella Maris, un loc in care s-a regasit atat de mult, incat a lasat dorinta ca dupa moartea ei, inima sa-i fie pastrata in incinta capelei) si Gradina Botanica (dupa 1940 a fost deschisa pe locul parcului Castelului. Colectia de cactusi este impresionanta, a doua din Europa dupa cea de la Monaco). Timp liber in Balcik. Cazare si cina in Varna.

Ziua 3: Mic dejun. Participare la Sfanta Liturghie in Catedrala Mitropolitana Adormirea Maicii Domnului din Varna. Timp liber in Varna (este al treilea oras ca marime din Bulgaria. Numele de Varna apare pentru prima oara in scrierile Sfantului Teofan care vorbeste despre cucerirea Balcanilor de catre slavi in sec. VI-VII. Cea mai veche bijuterie de aur din lume, apartine culturii Varna, a fost descoperita in necropola de aici si dateaza din perioada 4600-4200 i.Hr.). Plecare spre Romania, sosire in Bucuresti, in functie de traficul auto si de formalitatile vamale.

 Pret: 99 euro/pers.

Servicii incluse:

– Transport autocar clasificat* (pentru grupuri mai mici transportul se va face cu microbuz clasificat)

– 2 nopti cazare cu mic-dejun si cina

– Preot si ghid insotitor

Servicii neincluse:

– Asigurare medicala (obligatorie)

– Intrarile la obiectivele turistice

– Cheltuielile personale/tot ce nu apare la servicii incluse

– Mesele din timpul zilei

Observatii:

* Tariful este valabil pentru un grup de minim 45 de persoane. In cazul in care numarul este mai mic de 45 de persoane, tariful va suferi modificari.

* Programul pelerinajului poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui anumite obiective sau hoteluri cu altele, in functie de anumite conditii speciale.

* Distributia camerelor de hotel se realizeaza de catre receptia hotelului asistata de catre insotitorul de grup.

* Insotitorul de grup/Centrul nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

* Este obligatoriu detinerea pasaportului sau a buletinului, valabil minim 6 luni de la data plecarii.

Adaugati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *