* ORGANIZAM TABERE SI EXCURSII.

* CONTACT: 0723.762.728

Pe urmele Sfantului Nicolae Velimirovici iulie 2017

0318ni10

Plecare: 24 – 30 Iulie 2017

Ziua 1: Plecare din Bucuresti la ora 06.30 de la parcul Izvor, pe traseul Pitesti – Craiova – Vidin – Nis. Cazare si cina in Nis.

Ziua 2: Mic dejun. Vizitarea orasului Nis (locul nasterii Sfantului Constantin cel Mare), Fortareata (fortificatiile existente dateaza din perioada turca, inceptul sec. XVIII, dar au fost ridicate pe fortificatii din vremuri mai vechi), Lagarul de concentrare nazist (peste 30.000 de persoane au fost tinute aici in timpul ocupatiei naziste, a fost construit in anul 1941 si a fost primul lagar din Iugoslavia. A devenit muzeu din anul 1967), Celle Kula (ridicat in 1809, acest turn   are incastrate pe cele patru laturi ale sale o parte din craniile eroilor bataliei de la Cegar). Inchinare in Manastirea Manasija (a fost construita pe locul in care armata sarbilor a biruit ostirile otomane in anul 1406. A fost zidita sub forma de fortareata puternic intarita cu ziduri si turnuri de aparare) si Manastirea Ravanica (a fost contruita intre anii 1375-1377, de catre Printul Lazar al Serbiei, canonizat mai tarziu de Biserica Ortodoxa Sarba. Dupa moartea acestuia, trupul a fost adus la Manastirea Ravanica, spre inmormantare. Moastele acestuia se afla astazi scoase spre inchinare). Cazare si cina in Krusevac.

Ziua 3: Mic dejun. Inchinare in Manastirea Ljubostina (potrivit legendei a fost construita pe locul in care s-au intalnit, pentru prima data, printesa Milica si printul Lazar in anul 1389. Dupa sfarsitul luptelor din Kosovo, cand printul Lazar a fost omorat, printesa Milica a dat tronul fiului ei celui mare, Stefan si s-a calugarit, primind numele de Evghenia. Astazi, printesa Milica, adica Maica Evghenia este cinstita ca sfanta, mormantul ei este in biserica. Aici a fost inchis pe vremea ocupatiei naziste, Sfantul Nicolae Velimirovici) si in Manastirea Zica (sec. XIII, a fost pictata in coloarea rosie inca de la inceput, aceasta aducand aminte de traditiile athonite din Sfantul Munte Athos. In aceasta manastire au fost incoronati aproape toti domnitorii sarbilor. Tot aici a fost numit Sfantul Nicolae Velimirovici ca Episcop al Zicai). Cazare si cina in Sarajevo.

Ziua 4: Mic dejun. Deplasare la Medjugorje (numele „Međugorje” inseamna „intre munti” si desemneaza asezarea geografica a localitatii. Orasul a devenit notoriu mai ales dupa anul 1981, cand sase tineri au inceput sa povesteasca despre viziunile lor,   afirmand faptul ca o vad si o aud pe Sfanta Fecioara Maria) – Biserica Sfantul Iacob (biserica actuala a fost construita intre anii 1934 – 1969) si Drumul Crucii (de urcat aprox. 1 ora pe teren accidentat. Se urca pe Muntele Krizevac, cel mai inalt munte de la Medjugorje avand inaltimea de 520 m. In anul 1934 a fost ridicata o cruce din ciment armat inalta de 8,5 m si lata de 3 m). Intoarcere la Sarajevo, cazare si cina.

Ziua 5: Mic dejun. Trecere in Serbia, deplasare catre Valjevo. Inchinare la moastele Sfantului Nicolae Velimirovici in Manastirea Lelic (a fost construita in anul 1929, de catre Sf. Ierarh Nicolae Velimirovici. Abia in anul 1997 aceasta biserica va fi numita manastire. Sfintele moaste au fost aduse din America). Deplasare spre Belgrad, inchinare in Manastirea Rakovica (este locul unde a fost hirotonit ca diacon Sfantul Nicolae Velimirovici. In curtea manastirii se afla mormantul Patriarhului Pavle. Biserica este ctitorie a lui Radu I Basarab). Cazare in Belgrad.

Ziua 6: Mic dejun. Vizitarea orasului Belgrad – tur pietonal: Fortareata Kalemegdan (este cea mai veche parte a orasului Belgrad, la confluenta Raurilor Sava si Dunare, cu o istorie de peste 2 milenii. Kalemegdan provine de la 2 cuvinte din limba turca: “kale” – fortareata si “meydan” – camp de lupta), inchinare in cele doua biserici Sfanta Parascheva si Ruzica, Catedrala Sfantul Sava (ridicata pe locul unde au fost arse in 1595 moastele Sfantului Sava), Biserica Sfantul Marcu (sec. XIX). Timp liber la dispozitie – plimbare pe celebra strada Knez Mihailova (prima strada construita in Belgrad). Cazare in Belgrad.

 Ziua 7: Mic dejun. Plecare spre Romania, Deplasare catre Manastirea Vitovnita, adaposteste mormantul Staretului Tadei (deplasare pe jos cca. 250m /dus). Sosire in Bucuresti, in functie de traficul auto si formalitatile vamale.

Pret: 388 euro/pers.

Servicii incluse:

– Transport autocar clasificat* (pentru grupuri mai mici transportul se va face cu microbuz clasificat)

– 6 nopti cazare cu mic-dejun

– 4 cine

– Preot si ghid insotitor

Servicii neincluse:

– Asigurare medicala (obligatorie)

– Intrarile la obiectivele turistice

– Cheltuielile personale/tot ce nu apare la servicii incluse

– Mesele din timpul zilei

Observatii:

* Tariful este valabil pentru un grup de minim 45 de persoane. In cazul in care numarul este mai mic de 45 de persoane, tariful va suferi modificari.

* Programul pelerinajului poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui anumite obiective sau hoteluri cu altele, in functie de anumite conditii speciale.

* Distributia camerelor de hotel se realizeaza de catre receptia hotelului asistata de catre insotitorul de grup.

* Insotitorul de grup/Centrul nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

* Este obligatoriu detinerea pasaportului valabil minim 6 luni de la data plecarii.

Adaugati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *