* ORGANIZAM TABERE SI EXCURSII.

* CONTACT: 0723.762.728

Pelerinaj in Armenia si Georgia septembrie 2017

8302e5bb5ca521b882117d190f7a6f50

Plecare: 12 – 22 Septembrie 2017

Ziua 1: Intalnire pe Aeroportul Otopeni (Henri Coanda), la ora 08:00, decolare ora 10:00, escala la Istanbul, sosire pe Aeroportul International Tbilisi la ora 16:30. Transfer la hotel in Tbilisi, cazare si cina.

Ziua 2: Mic dejun. Deplasare catre granita cu Armenia (75km). In Armenia deplasare la Manastirea Haghpat (unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectura armeana medievala, inclusa in Unesco, infiintata in secolul al X-lea). Deplasare spre Lacul Sevan (ocupa 5% din suprafata Armeniei, situat la 2000 m deasupra nivelului marii, este unul dintre lacurile cu apa proaspata situat la cea mai mare altitudine din lume). Se viziteaza Manastirea Sevanavank (initial a fost ridicata pe o insula, care dupa drenarea Lacului Sevan si pierderea a 20 m din nivelul apei, a devenit peninsula. Este un complex de doua biserici, iar intr-una din ele exista o inscriptie pe care scrie ca manastirea a fost fondata in anul 874, se urca cca. 200 trepte). Deplasare spre Erevan, cina la un restaurant local, cazare la hotel 3*.

 Ziua 3: Mic dejun. Deplasare la Manastirea Khor-Virap (secolele IV – XVII, a fost ridicata in Valea Ararat, langa Muntele Aratat, unde se presupune ca a acostat arca lui Noe. Importanta acestei biserici se datoreaza Sfantului Grigorie Luminatorul, cel care a crestinat Armenia si care a stat inchis aici 13 ani). Deplasare la Echmiadzin, Resedinta Patriarhiei Armene, inchinare in Catedrala Echmiadzin, cea mai veche biserica crestina din Armenia, ridicată intre anii 301 – 303 de catre Sfantul Grigorie Luminatorul, primul Episcop armean. Reintoarcere la Erevan, in drum oprire la ruinele Templului Zvartnots (inclus in Unesco, este un exemplu de arhitectura armeana din perioada crestina timpurie, a fost contruit in secolul al VII-lea si distrus de un cutremur in secolul al X-lea). Cina la un restaurant local, cazare la hotel 3* in Erevan.

Ziua 4: Mic dejun. In Erevan se viziteaza Muzeul Matenadaran (adaposteste multe manuscrise vechi, documente cu insemnatate istorica din Europa si Asia, cum ar fi prima Biblie in limba armeana si Psalmii, manuscrise care fascineaza cu miniaturile lor deosebite) si Muzeul Genocidului. Deplasare la Templul Garni (construit in sec. I d.Hr. de regele Tiridates, dedicat zeului Mithra – zeul soarelui, al carui reprezentare se vede in interiorul sanctuarului). Deplasare la Manastirea Geghard, situata pe cheile Raului Azat, capodopera a arhitecturii armene medievale (inclusa in Patrimoniul Unesco, este partial sapata in stanca, se presupune ca prima constructie a fost ridicata aici in sec. IV, dar principala biserica dateaza din anul 1215. Manastirea isi trage numele de la o traditie importanta in Armenia – poate fi urmarit in istorie pana în sec. XIII, ca aici a fost adusa sulita – geghard, cu care a fost impuns Mantuitorul pe cruce). Intoarcere la Erevan, cina la un restaurant local, cazare la hotel 3*.

 Ziua 5: Mic dejun. Deplasare la Mănăstirea Sagmossavank (ridicata in sec. XIII, numita ca Manastirea Psalmilor, deoarece dupa traditie, cand a fost ridicata prima biserica a manastirii, preotii au citit  neintrerupt psalmi timp de 40 zile). Deplasare spre Regiunea Lori pentru inchinare in Manastirea Sanahin (inclusa in patrimoniul Unesco, ridicata la mijlocul sec. X. In anul 979 in Sanahin se aseaza scaunul episcopal, astfel ca biserica este marita si imbogatita ornamental). Deplasare spre granita cu Georgia, apoi la Tbilisi (capitala Georgiei inca din sec. V, intemeiata de Regele Vakhtang Gorgasali pe locul unor ape minerale calde). Cina la un restaurant local, cazare la hotel 3* in Tbilisi.

Ziua 6: Mic dejun. Tbilisi – tur de oras, se viziteaza Orasul vechi cu Biserica Metekhi (sec. XII, este construita sub forma de cruce. Traditia spune ca stanca Metekhi este locul martiriului Sf. Abo – sec. VIII, patronul spiritual al orasului Tbilisi), Abanotubani (zona bailor sulfuroase), Cetatea Narikala (construita in sec. IV, a fost marita în sec. VII.  Mongolii au fost cei care i-au dat numele de astazi, „Narin Qala” – „Mica cetate”), Catedrala Sioni (prima biserica a fost construita aici in sec.V-VI, cea actuala dateaza din sec. XI, adaposteste crucea Sfintei Nina), Podul Pacii, Biserica Anchiskhati (sec. VI, este cea mai veche biserica care s-a pastrat in Tbilisi), Muzeul de Istorie a Georgiei, Catedrala Sameba (Catedrala Patriarhala cu hramul Sfintei Treimi), Strada Rustaveli (principala strada a orasului). Cina la un restaurant local, cazare la hotel 3* in Tbilisi.  

Ziua 7: Mic dejun. Deplasare la Mtskheta, vechea capitala a Georgiei, intre anii 500 i.Hr. – 500 d.Hr. De aici a inceput crestinarea georgienilor la inceputul sec. IV. Orasul si monumentele arhitecturale au fost incluse in Patrimoniul Unesco. Se viziteaza Manastirea Jvari (sec. VI) si Catedrala Svetitskhoveli (construita in sec. XI, se presupune ca dateaza inca din sec. IV si este legata de prezenta camasii lui Hristos, care a fost ingropata aici. Este una dintre cele mai cunoscute biserici din Georgia). Deplasare la Ananuri, se viziteaza Complexul Arhitectural (fortareata din secolele XVI-XVII, fosta resedinta a ducilor de Aragvi, compusa din zidurile de aparare, trei biserici si alte cladiri administrative si religioase). Deplasare la Gudauri, statiune in Muntii Caucaz aflata la 2000 m. Cazare si cina hotel 3* in Gudari.

 Ziua 8: Mic dejun. Se traverseaza muntii prin Pasul Jvari (2395 m) spre Kazbegi (numele oficial este Stepantsminda,  1700 m, o asezare inconjurata de Muntii Kazbegi, cu altitudinea de 5047 m, unul dintre cele 6 varfuri din Caucaz cu inaltimi peste 5000 m. Potrivit legendei, Prometes a fost inlantuit pe Muntele Kazbek). Se urca pe jos (cca. 1h 15 min.) spre Biserica Sameba (construita in sec. XIV, la o altitudine de 2150 m cu o frumoasa priveliste asupra Varfului Kazbek). Cina la un restaurant local, cazare la hotel 3* in Tbilisi.

 Ziua 9 – Mic dejun. Deplasare spre Manastirea David Gareja (ridicata in sec. VI de catre Sf. David, un preot crestin. Bisericile din complexul monastic: Lavra, Udabno, Dodo si Bertubani, se remarca prin prezenta frescelor pastrate din sec. VIII – XIII). Se urca pe jos (cca. 30 minute) spre partea superioara a manastirii – Udabno, pentru a descoperi frescele din sec. VIII – XIII din pestera. Apoi se coboara la Lavra, acolo unde traiesc astazi calugării din manastire). Deplasare spre regiunea Kakheti, se ajunge la Manastirea Sf. Nina Bodbe (manastire de maici, unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din Georgia, datorita faptului ca adaposteste moastele Sf. Nina, cea care a crestinat Georgia). Deplasare la Sighnaghi, oras mic, cochet, inconjurat de ziduri medievale, situat in partea superioara a dealului Sighnaghi. Deplasare la Kvareli, cina la un restaurant local, cazare la hotel 3*.

 Ziua 10: Mic dejun. Se viziteaza Manastirea Nekresi (fondata in sec. IV), apoi Biserica Gremi (monument de arhitectura din sec. 16, hramul Sf. Arhangheli. Gremi a fost capitala Regatului Kakheti in sec.16 – 17, a fost fondat de Levan de Kakheti si a functionat ca un oras comercial pe Drumul Matasii si resedinta regala pana in anul 1615 cand a fost distrus in totalitate de armatele lui Shah Abbas I din Persia). Deplasare spre Alaverdi, se viziteaza Manastirea fondata de calugarul asirian Joseph Alaverdeli, care a venit din Antiohia si a gasit aici un sat mic, centru religios pagan dedicat Lunii. Cu o inaltime de peste 55 m, Catedrala Alaverdi, este a doua cladire religioasa ca inaltime din Georgia, dupa Catedrala Sf. Treime din Tbilisi. Deplasare la Tbilisi, cina la un restaurant local, cazare la hotel 3*.

 Ziua 11: Mic dejun. Deplasare la aeroportul din Tbilisi, decolarea la ora 17:25, aterizare la Bucuresti la ora 01:25 – (ziua urmatoare).

Pret: 1289 euro/pers.

Servicii incluse:

– Bilet de avión Bucuresti-Tbilisi-Bucuresti

– 10 nopti cazare cu demipensiune (mic-dejun si cina stil bufet suedez) in hoteluri de 3*, conform normelor locale

– Transfer aeroport-hotel-aeroport

– Intrarile la obiectivele turistice din program

– Preot/ghid insotitor

Servicii neincluse:

– Asigurare medicala (obligatorie) – aprox. 60-80 lei/pers. (in functie de varsta)

– Bauturile la mese

– Cheltuielile personale/tot ce un apare la servicii incluse

Observatii:

* Tariful este valabil pentru un grup de minim 25 de persoane. In cazul in care numarul este mai mic de 25 de persoane, tariful va suferi modificari.

* Programul pelerinajului poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui anumite obiective sau hoteluri cu altele, in functie de anumite conditii speciale.

* Distributia camerelor de hotel se realizeaza de catre receptia hotelului asistata de catre insotitorul de grup.

* Insotitorul de grup/Centrul nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

* Este obligatoriu detinerea pasaportului valabil minim 6 luni de la data plecarii.

Adaugati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *