* ORGANIZAM TABERE SI EXCURSII.

* CONTACT: 0723.762.728

Pelerinaj in Grecia de ziua Sf. Nectarie si la Sf. Spiridon noiembrie 2017

Sf.-SpiridonPlecare: 04 Noiembrie 2017

Ziua 1: Plecare din Bucuresti, Parc Izvor, la ora 17:30, pe Giurgiu – Ruse – Sofia – Kulata – Promahonas. Traseu de noapte.

Ziua 2: Dupa trecerea frontierei in Grecia, continuam drumul catre Trikala oprindu-ne la Atelierul de icoane byzantine: – centru de comercializare si confectionare a icoanelor si a altor obiecte de cult religios de unde ne putem achizitiona lucruri de inalta calitate. Vizita la Complexul Monastic Meteora (vizitarea Manastirii Marele Meteor). Cazare la Trikala, hotel 3*.

Ziua 3: Mic dejun. Plecam catre Portul Igoumenitsa care reprezinta deschiderea Greciei catre intreaga lume. Odata ajunsi in Corfu vom vedea Manastirea Sf. Mucenite Paraschevi, unde se afla mana dreapta si icoana facatoare de minuni a Sfintei si Manastirea Paleokastritsa. Optional plecare catre Perama unde ne inchinam la Biserica Vlaherne cu albul sau imaculat, biserica care adapostes te Icoana Maicii Domnului Vlaherna. De aici putem ajunge si la Manastirea Pantokrator pe Insula Pontikonisi (insula soricelului).Cazare in Corfu, hotel 3 stele.

Ziua 4: Mic-dejun. Incepem ziua cu vizitarea: Catedrala Sf. Spiridon, care are cel mai inalt turn din oraş, astfel putand fi vazuta din orice parte a orasului. Turnul seamana foarte bine cu cel al bisericii grecesti din Venetia (San Giorgio dei Greci). Biserica a fost construita in anul 1596. Inchinare la moastele Sf. Ierarh Spiridon, facator de minuni si ajutator in nevoi grele. Dovada ca Sfantul umbla prin lume, sunt papucii care se tocesc, sau sunt plini de fire de iarba si sunt schimbati anual. Ne oprim pentru inchinare si la Mitropolie unde se afla moastele Sf. Imparatese Theodora. Deplasare catre portul din Corfu, traversare cu ferry-boat-ul spre Igoumenitza si continuarea traseului spre Patras unde ne oprim la: Catedrala Sf. Andrei (locul martirului Sf. Andrei) si Manastirea Mega Spileo. Cazare in Patras, hotel 3 stele .

Ziua 5: Mic-dejun. Plecare spre Atena cu oprire la Canalul Corint, unde se va vizita Manastirea Sf. Patapie cu moastele sfantului (tamaduitorul de boli grave (cancer)). Continuam traseul si ne indreptam catre Insula Eghina – traversare cu ferry-boat-ul Pireu Eghina. Portul Pireu este unul dintre cele mai importante din Marea Mediterana, cu trafic de peste 19 milioane de pasageri anual. In drumul catre hotel, ne inchinam de cu seara la Manastirea Sf. Treime unde se afla moastele Sf. Nectarie. Cazare in insula Eghina hotel 2*/3*. Insula Egina este cunoscuta ca Insula fisticului.

Ziua 6: Dupa mic-dejun, ne deplasam spre Manastirea Sf. Treime pentru a participa la Sf. Liturghie, in cinstea Sf. Nectarie, si la procesiunea cu Sf. Moaste. Ne deplasam apoi spre portul Eghina de unde vom lua ferry-boat-ul spre portul Pireu. Continuam traseul cu un tur panoramic, cu autocarul, al orasului Atena, apoi ne indreptam spre Nea Makri pentru a vizita Manastirea Bunei Vestiri, unde se afla moastele Sf. Efrem cel Nou. Deplasare cu ferry-boat-ul spre insula Evia. Cazare in insula Evia, hotel 3 stele.

Ziua 7: Mic-dejun. Incepem ziua cu vizitarea Bisericii din satul Prokopie, unde se afla moastele Sf. Ioan Rusul, apoi ne continuam drumul cu oprire la Manastirea Cuv. David Batranul. Traversam cu ferry-boat-ul spre Agios Kampos Glifa si ne oprim in apropierea orasului Volos, la Manastirea Kato Xenia – unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului si Icoana facatoare de minuni. Coboram catre Valea Tembi, la Manastirea Aghia Paraschevi, unde exista Izvorul tamaduitor pentru afectiunile ochilor. Cazare in Paralia Katerini, hotel 3 stele.

Ziua 8: Mic dejun. Vizitarea Manastirii Sf. Efrem Sirul (unde se afla mana sfantului) si Manastirea Sf. Dionisieaici ne inchinam la moastele a peste 50 de sfinti. Ambele manastiri sunt situate la poalele Muntelui Olimp. Plecare spre tara cu oprire in Salonic – al doilea oras ca marime al Greciei. Aici vizitam  Catedrala Sf. Dimitrie cu moastele Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir si ale Sf. Anisia. Plecare spre tara. Sosire in Bucuresti in functie de trafic si formalitatile vamale.

Pret: 300 Euro/Pers.*

Servicii incluse:

– transport cu autocar clasificat 3*

– 6 nopti cazare cu mic-dejun la hoteluri de 3* in camere duble si triple

– preot/ghid insotitor

Servicii neincluse:

– asigurare medicala

– intrarile la obiectivele turistice (complexul Meteora, 3 euro/manastire)

– cheltuielile personale

Observatii:

Programul pelerinajului poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui anumite obiective sau hoteluri cu altele, in functie de anumite conditii speciale.

Asezarea in autocar se face incepand cu a 2-a bancheta, in functie de data achitarii avansului.

Distributia camerelor de hotel se realizeaza de catre receptia hotelului asistata de catre insotitorul de grup.

Insotitorul de grup/Centrul nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

La frontiera este obligatorie detinerea unei carti de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data plecarii.

* Tariful este valabil pentru un grup de minim 45 de persoane. In cazul in care numarul este mai mic de 45 de persoane, tariful va suferi modificari.

Adaugati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *