* ORGANIZAM TABERE SI EXCURSII.

* CONTACT: 0723.762.728

Pelerinaj in Sfantul Munte Athos 2017 – Program destinat exclusiv domnilor

manastirea-hilandar-athos2Plecari: in fiecare luna

Ziua 1: Plecare din Bucuresti, Parc Izvor, la ora 17.00 (intalnire la ora 16:45) pe traseul Bucuresti-Giurgiu-Russe-Sofia-Kulata-Serres.

Ziua 2: Sosire in Grecia si continuarea traseului spre Ouranopolis pentru imbarcarea pe vapor spre Sfantul Munte Athos. Deplasare la Manastirea Dochiariu, unde sa afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numita “Grabnic Ascultatoare”, Manastirea Xenofont si Manastirea Sfantul Pantelimon (Russikon), renumita pentru cele mai mari clopote din Grecia. Cazare.

Ziua 3: Deplasare cu masina catre: Manastirea Esfigmenu, Manastirea  Zografu, unde se afla icoanele facatoare de minuni a Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, Manastirea  Hilandar, una dintre cele mai mari manastiri aflate pe Sfantul Munte Athos ce adaposteste icoana Maicii Domnului “Tricherousa”, adica “Cea cu trei maini”, si Manastirea Vatoped, unde se pastreaza Braul Maicii Domnului, o parte din Sfanta Cruce a Mantuitorului, o parte din trestia cu care I s-a dat buretele cu otet, o cruce a Sfantului Constantin cel Mare, urechea stanga a Sfantului Ioan Gura de Aur, o parte din moastele Sfantului Grigorie de Nazianz, un deget al Sfantului Ioan Botezatorul si mana Sfantului Grigorie Decapolitul. Cazare.

Ziua 4: Incepem ziua cu vizitarea: Manastirii Cutlumus, cu icoana Maicii Domnului “Pazitoarea de rele”, Schitul Sfantul Ilie, Manastirea Pantocrator, unde se afla icoana Maicii Domnului “Gherontissa”, si Manastirea Stavronikita ce pastreaza icoana Sfantului Ierarh Nicolae gasita in mare. Apoi ne deplasam spre: Manastirea Iviron (aici se gaseste icoana Maicii Domnului Portarita), Manastirea Filotheu, unde se pastreaza o bucata dintr-un cui de la Crucea Domnului, mana dreapta a Sf. Ioan Gura de Aur, piciorul Sf. Pantelimon, particele de la: Sf. Mucenic Mercurie, Sf. Sfintit Mucenic Haralambie si Sf. Mucenita Marina, Manastirea Caracalu (se afla o particica din Sfanta Cruce, icoana facatoare de minuni a Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, capul Sf. Apostol Bartolomeu, degetul cel mic de la mana dreapta a Sf. Ioan Botezatorul, capul Sf. Policarp, episcopul Smirnei) si Schitul Lacu. Cazare.

Ziua 5: Plecare de la Schitul Lacu, deplasare cu masina catre: Izvorul Sfantului Athanasie, Manastirea Marea Lavra, unde gasim mormantul Sf. Atanasie Atonitul, bastonul de fier de doi coti, in 4 muchii, al sfantului, o cruce de lemn ferecata in fier pe care o purta la piept, o bucata din Sfantul Lemn al Sfintei Cruci a Domnului nostru Iisus Hristos, Capul Sf. Vasile cel Mare, o mana a Sf. Ioan Gura de Aur, o mana a Sf. Apostol Andrei cel dintai chemat, capul Sf. Ioan Cucuzel si Schitul Romanesc Prodromu ce adaposteste osemintele cuviosului Nifon, icoana Maicii Domnului “Prodromita”, icoana Maicii Domnului “Aparatoare de Foc”, icoana facatoare de minuni a  Sf. Ioan Botezatorul. In functie de timpul ramas la dispozitie, se va vizita Pestera Sfantului Athanasie Athonitul. Cazare.

Ziua 6: Plecare spre Bucuresti, sosire in tara in functie de trafic si formalitatile vamale.

Pret: 100 Euro/Pers.*

Servicii incluse:

– transport cu microbuz clasificat 3*

– preot/ghid insotitor

Servicii neincluse:

– cazare in Sfantul Munte Athos

– viza

– traversarea cu barca

– asigurare medicala

– cheltuielile personale

Observatii:

* Programul pelerinajului poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui anumite obiective cu altele, in functie de anumite conditii speciale.

* In caz de furtuna pe mare, programul pentru Sf. Munte Athos va fi adaptat conform conditiilor meteo. In acest caz, Centrul Pelerinajelor Sf. Ap. Filip este absolvit de nerespectarea programului publicat.

* Asezarea in microbuz se face incepand cu a 2-a bancheta, in functie de data achitarii avansului.

* La frontiera este obligatorie detinerea unei carti de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data plecarii.

* Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).

Adaugati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *