* ORGANIZAM TABERE SI EXCURSII.

* CONTACT: 0723.762.728

Pelerinaj in Turcia de hramul “Acoperamantul Maicii Domnlui” la Biserica din Vlaherne septembrie 2017

biserica-vlaherne-465x390

Plecare: 29 Septembrie – 03 Octombrie 2017

Ziua 1: Plecare din Bucuresti la ora 22:30 de la parcul Izvor, pe traseul Bucuresti – Giurgiu –  Ruse – Veliko Tarnovo (capitala celui de al doilea Imperiu Bulgar) – trecere prin Valea Trandafirilor – Kapitan Andreevo – Kapikule – Edirne (fostul oras Adrianopol, intemeiat de imparatul roman Hardrian. A fost capitala Imperiului Otoman intre 1365 – 1453. Aici s-a incheiat Pacea de la Adrianopol, tratatul ruso-turc din anul 1829 prin care s-a recunoscut independența Greciei, autonomia Serbiei si s-a desfiintat monopolul turcesc asupra comertului Tarii Romanesti si Moldovei) – Istanbul.

Ziua 2: Ajungem la Constantinopol si ne inchinam in Manastirea Izvorul Tamaduirii (prima biserica a fost construita de imparatul Leon I Tracul, datorita unei minuni pe care a trait-o cand era soldat – inainte de a intra in cetate, Leon Marcelus a intalnit un orb care l-a rugat sa-i dea apa de baut si sa-l indrume spre cetate. Atunci, un glas de femeie i-a poruncit sa caute in apropiere, unde se afla un izvor, si sa ude ochii orbului cu apa curata. Facand astfel, orbul a deschis ochii si a inceput sa-L slaveasca pe Dumnezeu. Apoi, acelasi glas i-ar fi zis lui Leon ca va mosteni tronul imparatesc. Dupa ce a fost uns imparat, Leon a construit o biserica inchinata Maicii Domnului, pe locul acelui izvor), apoi in Patriarhia Ecumenica (in mod simbolic cea mai inalta autoritate canonica a lumii crestin-ortodoxe. Inchinare la moastele Sfantului Grigorie Teologul, Sfantului Ioan Gura de Aur, Sfintei Solomoni, Sfintei Eufimia si Sfintei Teofana.  Tot aici este „Coloana Flagelarii”, o bucata din coloana de care a fost legat Iisus Hristos cand soldatii romani l-au biciuit si l-au torturat. Se crede ca aceasta a fost adusa aici de catre Sfanta Elena dupa pelerinajul făcut in Tara Sfanta) si in Biserica Romaneasca cu hramul Sf. Muc. Paraschevi, Sfintii Martiri Brancoveni si Sfanta Arghira (ctitorie a Sf. Constantin Brancoveanu, inchinare la moastele Sf. Arghira si Sf. Nifon Patriarhul Constantinopolului). Cazare in Istanbul.

Ziua 3: Mic dejun. Participare la Sfanta Liturghie de hramul Acoperamantului Maicii Domnului la Biserica Vlaherne (loc unde Maica Domnului s-a aratat multimii stranse in vremea imparatului Leon cel Intelep, cand orasul era asediat si a lasat asupra lor Acoperamanul). Se vizitează Palatul Dolmabahce (construit intre anii 1843 – 1856, din dorinta sultanului Abdülmecid I  de a avea un palat asemanator monarhiilor europene, iar Topkapi-ul i se parea demodat. Aici a murit Ataturk la data de 10 noiembrie 1938), Moscheea Suleymanie (unde se gaseste mormantul lui Suleyman Magnificul, cel care a ridicat zidurile actuale ale Ierusalimului in sec. XVI) si Muzeul Chora (intemeiat in cadrul sec. V-VI, fiind rezidita de mai multe ori pana astazi, pastreaza unele dintre cele mai frumoase mozaicuri bizantine). Optional, croaziera pe Bosfor in care se pot vedea diverse obiective aflate pe malul European sau Asiatic. Cazare in Istanbul.

Ziua 4: Mic dejun. Tur pietonal – se viziteaza: Catedrala Sfanta Sofia (prima biserica de pe acest loc a fost construita de Constantin cel Mare in anul 325, dar a ars intr-un incediu in anul 404. A fost reconstruita de Teodosius II in anul 415, dar a fost din nou distrusa in timpul Rascolei Nika din anul 532), Palatul Topkapi (resedinta sultanilor, actualul Muzeu National al Turciei, care adaposteste exponate unice: mana dreapta a Sfantului Ioan Botezatorul, sabia lui Stefan cel Mare), Moscheea Albastra (construita intre anii 1609 – 1616 in timpul domniei sultanului Ahmed I, este cea mai mare moschee din Istanbul), Basilica Cisterne (cunoscuta si ca “Palatul scufundat”, datează din sec. VI, a fost construita ca cisterna de apa pentru a alimenta palatal imperial si cladirile inconjuratoare), locul fostului Hipodrom, unde acum se afla: Fantana lui Wilhem II (numita si Fantana germana, construita in memoria celei de a doua vizite a imparatului german la Constantinopol si inauguarata la aniversarea sa din 27 ianuarie 1901), Obeliscul Egiptean (a fost adus din Valea Nilului de imparatul Theodosius II, dateaza din anul 1490 i.Hr. din vremea faraonului Tuthmosis III), Coloana Serpuita (ridicata in memoria bataliei de la Plateea din anul 479 i.Hr., in care cetatile grecesti aliate i-au invins pe persii condusi de regel Xerxes I. In anul 326, imparatul Constantin cel Mare a dispus mutarea ei la viitorul Constantinopol), Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Scurt popas in istoricul Bazar al lui Bayazid. Cazare in Istanbul.

Ziua 5: Mic dejun. Plecare spre tara, sosire in Bucuresti in functie de traficul auto si de formalitatile vamale.

Pret: 155 euro/pers.

Servicii incluse:

– Transport autocar clasificat* (pentru grupuri mai mici transportul se va face cu microbuz clasificat)

– 3 nopti cazare cu mic-dejun in hoteluri de 3* conform normelor locale

– Preot si ghid insotitor

Servicii neincluse:

– Asigurare medicala (obligatorie)

– Intrarile la obiectivele turistice

– Cheltuielile personale/tot ce nu apare la servicii incluse

– Mesele din timpul zilei

Observatii:

* Tariful este valabil pentru un grup de minim 45 de persoane. In cazul in care numarul este mai mic de 45 de persoane, tariful va suferi modificari.

* Programul pelerinajului poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui anumite obiective sau hoteluri cu altele, in functie de anumite conditii speciale.

* Distributia camerelor de hotel se realizeaza de catre receptia hotelului asistata de catre insotitorul de grup.

* Insotitorul de grup/Centrul nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

* Este obligatoriu detinerea pasaportului valabil minim 6 luni de la data plecarii.

Adaugati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *