* ORGANIZAM TABERE SI EXCURSII.

* CONTACT: 0723.762.728

Pelerinaj in Tara Sfanta de “Schimbarea la Fata” august 2017

israel-haifa-bahaii-gardensPlecare: 16 August 2017

Ziua 1-16 august: Intalnire la ora 09.00 pe aeroportul Otopeni din Bucuresti pentru imbarcarea zborului LY578N 13.10 cu aterizare pe aeroportul Ben-Gurion (Tel-Aviv), intalnire cu ghidul, plecare spre Yaffa, vizitarea Manastirii Sfintilor Arhangheli MIhail si Gavril, vizitarea Manastirii Ruse si a mormantului Tabitei (Faptele Apostolilor 9 36-43), apoi ne indreptam spre Lida unde ne oprim la Biserica si Mormantul Sf. Gheorghe. Tur panoramic cu autocarul pana in Betleem, cazare si cina.

Ziua 2- 17 august: Mic dejun. Incepem ziua cu vederea panoramica a Orasului Vechi de pe Muntele Maslinilor, apoi vom vizita: Biserica Eleon – locul de unde Maica Domnului a privit Inaltarea la cer a Fiului Sau si unde s-a descoperit prima si a doua oara Capul Sfantului Ioan Botezatorul, Capela Inaltarii de unde Mantuitorul Hristos S-a inaltat la cer, Biserica Tatal Nostru – ridicata pe locul unde Mantuitorul Hristos I-a invatat pe ucenici aceasta frumoasa rugaciune, Biserica Dominus Flevit, de unde Mantuitorul Hristos deplange daramarea Ierusalimului, Biserica ruseasca ce are cupolele de aur, ridicata in Gradina Ghetsimani, in secolul al XIX si inchinata vestitei mironosite Maria Magdalena; Biserica Natiunilor din Gradina Ghetsimani – locul rugaciunii arhieresti a Mantuitorului Hristos si unde a fost vandut de catre Iuda si Mormantul Maicii Domnului din satul Ghetsimani. Intram apoi in Sfanta Cetate a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan si ne oprim la Arcul Ecce Homo – ruine din fosta fortareata Antonia, iar apoi pornim pe Drumul Crucii cu cele paisprezece opriri pana la Sfantul Mormant. Ne inchinam la Sf. Mormant si continuam pelerinajul cu Muntele Sion, Foisorul  unde a avut loc Cina cea de Taina si Pogorarea Sfantului Duh; Casa Sfantului Evanghelist Ioan, unde a adormit Maica Domnului, sinagoga unde se afla mormantul regelui David. Daca timpul ne permite  mergem si la Zidul Plangerii – fragment de zid ce a ramas din fostul Templu al evreilor; valea lui Iosafat unde dupa traditie va avea loc judecata din urma. Cazare si cina in Betleem.

Ziua 3-18 august: Mic dejun. Ne deplasam spre Ruinele orasului Cezareea Palestinei, capitala Tarii Sfinte in perioada apostolica si modernul oras Haifa, cel mai mare port al Israelului la Marea Mediterana. Continuam traseul si ne oprim la: Biserica Stela Maris, construita deasupra Pesterii Sfantului Ilie de pe Muntele Carmel, renumitele Gradini Bahai si orasul Nazaret cu: Catedrala Bunei Vestiri, cea mai mare biserica din Orientul Mijlociu, construita pe locul unde a fost casa Dreptului Iosif si a Fecioarei Maria, Biserica Ortodoxa de la Izvorul Maicii Domnului, unde dupa Traditie a inceput Buna Vestire. Cazare si cina in Nazareth/Tiberias.

La ora 22.30 plecam spre Manastirea Ortodoxa “Schimbarea la Fata” de pe Muntele Tabor pentru participare la slujba oficiata de Patriarhul Ierusalimului si la “Minunea Norului”.

Ziua 4- 19 august: Mic dejun. Ne deplasam spre Cana Galileii – locul savarsirii primei minuni a Mantuitorului Hristos la nunta din Cana, iar apoi ne indreptam spre: Muntele Fericirilor – unde Mantuitorul Hristos a rostit vestita Predica de pe Munte, Ruinele orasului Capernaum, Cetatea Mantuitorului, unde Mantuitorul Hristos poposea adesea in casa Sfantului Apostol Petru si Marea Galileii – in jurul careia Mantuitorul Hristos Si-a propovaduit cele mai multe din invataturile Sale si a facut cele mai multe minuni. Cazare si cina in Betleem. Seara ne deplasam la Sf. Mormant pentru a participa la Sf. Liturghie.

Ziua 5- 20 august: Mic-dejun. Ne deplasam in directia Desertului Ierusalimului spre Valea Hozevei si vizitam: Manastirea Sfantul Gheorghe Hozevitul, ne inchinam la Moastele Sf. Ioan Hozevitul, apoi pornim spre raul Iordan (locul unde Ioan Botezatorul l-a botezat pe Mantuitorul Iisus) si Manastirea Sf. Gherasim de la Iordan, construita de vestitul pustnic din Valea Iordanului.  Continuam pelerinajul pana la Ierihon, cel mai vechi oras din lume, si ne oprim la: Dudul lui Zaheu, unde Mantuitorul Hristos promite vamesului Zaheu, urcat in pom ca “Astazi in casa ta trebuie sa raman”, Asezamantul Romanesc de la Ierihon ridicat in ultimii ani de Biserica Ortodoxa Romana pentru primirea pelerinilor romani din Tara Sfanta si Muntele Qarantania (Muntele Ispitirii) – unde Domnul a postit 40 de zile, dupa ce a primit Botezul de la Ioan la Iordan si unde are loc prima ispitire. Cina si cazare in Bethleem.

Ziua 6- 21 august: Mic dejun. Incepem ziua cu vizitarea Manastirii Sfantului Sava din Pustiul Iudeii, unde s-a scris Tipicul Sfantului Sava, Moastele Sfantului Sava, apoi mergem spre Pestera Sfantului Nicolae si Pestera Sfantului Ioan Damaschin, ne indreptam spre Hebron la Stejarul lui Mamvri, unde Avram a intalnit Sf. Treime sub chipul celor 3 ingeri, apoi continuam pelerinajul spre Ein Karem, unde vom vizita Biserica Nasterii Sf. Ioan Botezatorulcelui mai mare om nascut din femeie si locul intalnirii Sf. Fecioare Maria cu vara sa Elisabeta Pelerinajul continua cu: Manastirea Sfantului Teodosie incepatorul vietii de obste”.

Ziua 7-22 august: Mic dejun. Mic-dejun. Parasim Betleemul si pornim spre Tinutul Samariei, in orasul Nablus, unde ne inchinam in Biserica ridicata deasupra fantanii lui Iacob si la moastele Sf. Mucenic Filomen. Plecare spre Tel-Aviv, aeroportul Ben-Gurion pentru imbarcarea zborului LY571G ora 18.00

Pret: 650 Euro/Pers.**

Servicii incluse:                                                                                                                                   

– Bilet de avión Bucuresti-Tel Aviv-Bucuresti

– 6 nopti cazare in camera duble si triple cu demipensiune (mic-dejun si cina stil bufet suedez) in hoteluri de 4* conform normelor locale

– Transfer aeroport-hotel-aeroport

– Intrarile la obiectivele turistice din program

– transfer pe muntele Tabor, Manastirea Sfantul Sava,  iesire la Sf. Mormant – 45 euro/pers.

– Bacsis 30 euro/pers (obligatoriu) – se plateste la sosirea in aeroport insotitorului de grup

– Preot si ghid insotitor

Servicii neincluse:

– Asigurare medicala (obligatorie)

– Bauturile la mese

– Cheltuielile personale/tot ce nu apare la servicii incluse

Observatii:

** Tariful este valabil pentru un grup de minim 45 de persoane. In cazul in care numarul este mai mic de 45 de persoane, tariful va suferi modificari.

* Programul pelerinajului poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui anumite obiective sau hoteluri cu altele, in functie de anumite conditii speciale.

* Asezarea in autocar se face incepand cu a 2-a bancheta, in functie de data achitarii avansului.

* Distributia camerelor de hotel se realizeaza de catre receptia hotelului asistata de catre insotitorul de grup.

* Insotitorul de grup/Centrul nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

* Este obligatoriu detinerea pasaportului valabil minim 6 luni de la data plecarii.

Adaugati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *